Vyöhyketerapeuttinen vauva-/taaperohieronta

Silja_hieronta.jpg

Hoito tuo usein nopean avun - vauvan itkuisuus helpottaa, kivut sekä kehon jäykkyydet vähenevät ja vauva alkaa voida selkeästi paremmin! Hoito yhdistää vyöhyketerapiaa sekä vauvahierontaa, jolloin hoito on vauvalle miellyttävää ja tehokasta. Vauvat ovat herkkiä reagoimaan hoitoon ja apu saadaan yleensä jo muutaman hoitokerran jälkeen. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin hoitoja tarvitaan kolme kertaa. Hoito tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa mm. suolistoa ja ruoansulatusta sekä rentouttaa tehokkaasti vauvaa. Jo nopeasti hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan itkuisuus vähenee ja unet alkavat pidentyä. Vauva myös oppii nopeasti nauttimaan hoidosta.
Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia ovat: Rentoutuminen Lihasjännitysten helpotus Verenkierron vilkastuminen Aineenvaihdunnan parantuminen Hengityksen syventyminen Vastustuskyvyn paraneminen Kipu- ja särkytilojen helpottuminen Stressin vähentyminen Unen laadun paraneminen Mielialan kohentuminen
Vauvat ovat saaneet apua mm. koliikkiin ja muihin vatsavaivoihin (esim.ummetus), itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, runsaaseen pulautteluun, refluksioireisiin, ihottumiin sekä unihäirioihin. Monesti itkuisilla vauvoilla myös synnytys voi vaikuttaa oireiluun: synnytys voi olla varsinkin herkemmille vauvoille hyvinkin stressaava kokemus, ja vauva voi oireilla tämän takia. Myös vauvan niskat saattavat joutua loppuraskaudessa ja synnytyksen aikana kovan paineen alle, joka voi näkyä jäykkyytenä vauvan niskoissa. Tämä on yhteydessä myös vatsan toimintaan, sillä niskajumit vaikuttavat siellä kulkevan kiertäjähermon toimintaan joka puolestaan hermottaa suolistoa, ruokatorvea ja mahalaukkua. (Niska jumin voitte tarkistaa helposti myös kotona: jos vauva pitää päätään mielummin vain toiseen suuntaan on niskat yleensä jumissa.) Sekä synnytysksen aiheuttamat stressi/trauma että niskajumit ovat hyvin hoidettavissa. Pian hoitojen aloittamisen jälkeen vauvan olo alkaa helpottua ja itkuisuus vähenee. Hoitoon voi tulla myös vaikkei varsinaisesti vaivaa olisikaan hieronta on myös ihanaa hemmottelua vauvalle. Vyöhyketerapauttiseen vauvahieronnan lisäksi voimme yhdistää vauvahieronnan ohjauksen, jolloin vauvasi/taaperosi saa kokonaisvaltaisemman hoidon (Varaa siihen vauvahieronnan ohjaus 2h ja viesti kenttään: hieronta ja ohjaus.)
Vyöhyketerapauttinen vauvahieronta 42€/n.40min 

Vauva-/taaperohieronnan ohjaus

 
Vauvahieronnalla kuin kosketuksella yleensä on fyysinen ja psyykkinen vaikutus kehoon. Kehoa kosketettaessa hermosolut lähettävät viestiä aivoille joka siirtää viestiä taas keholle. Vauvahieronta myös syventää ja vahvistaa vanhempi-lapsisuhdetta koska onhan se hyvin vuorovaikutuksellista vanhemman ja lapsen välillä. Hieronnalla vanhemmat saavat myös varmuutta vauvan käsittelyyn ja oppivat tulkitsemaan vauvan reaktioita kosketukseen. Tärkeintä on tehdä hieronta aina vauvan ehdoilla. Vauvahieronnan aloituksella ei ole ikärajaa, vauvaa voi hieroa ihan syntymästä lähtien ihan lapsuuteen asti hiukan soveltaen. 
Vauvahieronnan vaikutuksia vauvalle/lapselle
  • Lapsi oppii tuntemaan omaa kehoaan ja aistii hellyytesi ja rakkautesi ihokosketuksesta
  • Aktivoi vauvan fyysistä kehitystä
  • Mahdolliset lihasjännitykset saadaan laukaistua hieronnan avulla
  • Vilkastuttaa verenkiertoa, syventää hengitystä ja parantaa ruuansulatusta
  • Voidaan saada apua myös koliikkivaivoihin ja unihäiriöihin
Vauva- ja taaperohieronnan ohjaus
Pääsääntöisesti opetan vanhemmille itselleen vauva-/taaperohieronnan sekä lähdemme hakemaan miten siitä tulisi perheeseen rentouttava tapa. Pidän eri vaiheisiin liittyen hierontaryhmiä (vauva,taapero, leikki-ikä), missä pääset juuri sen ikäisen lapsen kanssa kuin sinulla on tekemään hierontaa lapsellenne. Ryhmiin on tervetulleita koko perhe, isä, äiti, isovanhemmat ja lapset tietysti. Pidän myös vauva-/taaperohieronnan yksilöohjauksia, jossa perhe saa täyden tukeni kokonaan joko vain hieronnan opetteluun tai jos on jokin erityinen asia hoidettavana kuten koliikkivaivat.
Vauva-,taapero-,leikki-ikä hierontaryhmät 40€/n.2h/perhe
  • jos olet käynyt vauvahieronnan ohjauksen aiemmin ja haluat taapero ja leikki-ikä ryhmät käydä myös niin hinta on 15€/perhe/kerta
Vauva-/taaperohieronnan yksilöohjaus 65€/2h